2011. április 11., hétfő

A műtét után

A műtétet bár tiszta, éber állapotban vállaltam, arról mégsincs sok emlékképem, hiszen enyhe narkózist kaptam a szorongások oldására.  Utólagos elmondás szerint 1,5 órát tartott a beavatkozás és a jobb lábamon, a comb belső felszínén a törzshöz és az intim zónákhoz közel 18 cm-es vágás készült. A bőrfelszín megnyitása után, az ott található valamennyi nyirokcsomót, zsírszövettel kivették. Miközben elvágásra került a visszér rendszer egy része, nyirokér-rendszer teljes egészben, aminek következtében a vágás alatt egy mély üreg keletkezett.

A műtét után még 10 órát mozdulatlanul kellett feküdni, ami igen nehéz volt, de kibírható. Sok-sok folyadékot kellett inni, ami azért okozott nehézséget, mert mozdulni még a pohárért sem szabadott volna, fejet emelni meg különösen nem. Én ezért inkább a kevesebb folyadékbevitelt választottam, ami nem volt túl jó ötlet, mert már aznap éjjel iszonyú fejgörcseim voltak.
A lábamba az érzékelés ugyanolyan lassan tért vissza, mint ahogyan elvesztettem azt. Fel sem merült bennem, hogy esetleg lebénulva maradok, hiszen nagyon kipróbált már ez a módszer.
A katétertől való mielőbbi megszabadulást követően igyekeztem mielőbb talpra állni és nem elhagyni magam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése