2011. április 11., hétfő

Egy kis kellemetlenség, aminek a neve Drain-cső

A már említett műtéti üreg nem sokáig marad kitöltetlenül a szervezet által. A beavatkozás követően vér, plazma,nyirok, szövetmaradékok törnek be ebbe az üregbe.Az ilyen típusú műtétek után két következménnyel kell számolni, világosított fel a sebész orvos. Az első, hogy a varrat képzés nehezen indul el, hiszen az érrendszer erősen károsodott. Másodszor a sebüregből sokáig jön  folyadék, ami kezdetben vér alakos elemeivel, szövet maradékokkal, később nyirokkal teli. A varázs szám 50ml/nap. Ez az a mennyiség, mely már a szervezet számára különösen nagy erőfeszítést nem okoz és gondtalanul elszivárog a szervezetben, addig azonban hosszú az út.
Ha az egyes számú komplikáció nem lép fel, a varratszedés a 10.napon érkezik el. 

A varrat szedésen túl vagyok és már a 3.hete járok dolgozni úgy, hogy a sebüregből még mindig kilóg a drain-cső, mely egy vákuummal működő palackhoz van kötve. Hogy ne okozzak feltűnést, az utcán, munkahelyemen stb. egy pici oldaltáskába rejtettem ezt a palackot, és a kb. 1,5m hosszú cső ( kb. ceruza vastagságú  ) a nadrágom alatt kanyarog. 
Nem mondom, hogy nem kellemetlen így járni, hiszen a cső bekötése ellen a testem minden erővel tiltakozik, szúr, feszít, viszket... amit csak el tudsz képzelni egy gyógyulni vágyó sebfelsziíntől. A sebből ürülő menyiség változó, attól függően mennyire terhelem a lábamat az adott nap. Nálam ez a szám volt már 370ml/nap is, de még 200 ml/nap alá nem csökkent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése