2011. május 2., hétfő

Hogyan reagál a test?

A műtéttel még nincs vége a gyógyító - gyógyuló folyamatnak. Az orvosi konzílium két terápiát ajánlott fel, mint megelőző terápiák a leendő és későbbi kockázatok elkerülésére.
Az immunterápia v. biológiai terápia az immunredszert ébreszti fel, de számtalan mellékhatás  kíséretében. A közel 30 oldalas ismertetőből 28 oldal csak ezekkel foglalkozik. Vajon hiányzik nekem hírtelen felszökő magas láz, elesettség, fáradtság, izomfájdalmak, pajzsmirigy és a máj terhelése és az ezzel járó további kellemetlenségek, esetleg súlyos depresszó ?
Másik lehetőség a radioterápia, mely szintén kockázatokat hordoz, tekintve, hogy a szövetekben további roncsolásokat idézhet elő. Természetesen ez csak elméleti lehetőség, a gyakorlat igazolhat mást is, de a kockázatot magamnak kell vállalnom. Gondolkodási időt kértem, bár a megelőző vagy folytató terápiákat -attól függ, honnan nézzük - mielőbb el kellene kezdeni.
Tudva levő, hogy a betegtől a hitet sosem szabad elvenni, így ha az bármibe is kapaszkodik, meg kell neki hagyni a reményt, hátha használ. Orvosi szempontból nyilván ostobaság, de körbenéztem az alternatív terápiák között: jöhet a Cod tea v. Varga féle gombakivonat, esetleg a Gerson terápia v. homeopátia?
Gondolkodási időt kérek és az orvosaimtól kis türelmet, bár a rendelkezésemre álló idő alatt nem hiszem, hogy sokat változna az orvosi szemlélet...elő tehát a varázsgömbbel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése